top of page

Plusgroepwerking, ondersteuning en advies

Waar hoogbegaafde kinderen helemaal zichzelf mogen zijn! - en ouders ook!

We brengen hoogbegaafde kinderen samen met de bedoeling zich te ontwikkelen op cognitief, sociaal, emotioneel en creatief vlak. In dit proces fungeren wij als coach, niet als leermeester.

Bekijk ons aanbod
274534284_402870028312795_245473487992576425_n_edited.jpg

Wanneer spreken we van hoogbegaafdheid?

Hoogbegaafd - meer dan een hoog IQ en veel weten.

Bij vermoeden van hoogbegaafdheid kan men een IQ-test laten afnemen. Indien het totale IQ hoger is dan 130, spreken we van hoogbegaafdheid. Het is belangrijk te weten dat IQ-testen momentopnames zijn. Hoogbegaafdheid is ook zoveel meer dan louter een hogere IQ-score.

Wat als je je wat minder voelt op de dag van testen, wat als je ook een leerstoornis of andere problematiek hebt waardoor je test wat moeilijker liep, wat als de testafnemer geen kennis heeft van hoogbegaafdheid. Wat als het kind is vastgelopen en protesteert of als het zichzelf heeft aangepast aan zijn omgeving. Door al deze en nog veel meer ‘als’-jes kan je kind gaan onderpresteren op school, thuis en zelfs op een IQ-test.

Bij Mix Kids is er daarom geen strikte grensscore van 130 als norm voor hoogbegaafdheid. We hechten vooral belang aan het persoonlijk verhaal van jou als ouder. Door vooraf een kennismakingsgesprek in te plannen zal al snel duidelijk worden of onze HB-werking iets is voor jouw zoon of dochter. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op de gedrags- en zijnskenmerken die jullie waarnemen en gaan we al een eerste keer denken aan doelstellingen die jullie en je zoon of dochter belangrijk vinden.


Als je toch graag een IQ-test wenst kan dit in De Praktijk.

Plusgroepwerking

Schoolaanvullend aanbod voor hoogbegaafde kinderen

Onze plusgroepwerking gaat door in Ingelmunster. Onze trajecten gaan door tijdens de schooluren, in overleg met de school. De focus ligt vooral op het oefenen van allerhande vaardigheden, psycho-educatie en persoonlijke opvolging. De kinderen worden aangemoedigd om hard te werken, net als in de klas.

Plusgroep

Schooljaar '24-'25
 

Uitdagend verrijken!

De Mix Kids Plusgroep loopt voor een volledig schooljaar en start na de herfstvakantie. We komen tweewekelijks samen, met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen. In de eerste plaats willen we een plaats bieden waar je kind zich veilig en begrepen voelt en waar hij ontwikkelingsgelijken kan ontmoeten. Veiligheid en rust zijn hierin belangrijke voorwaarden. Tijdens vrije spelmomenten leren de kinderen elkaar kennen en oefenen ze hun sociale vaardigheden en weerbaarheid. Door middel van opdrachten, gezelschapsspelen, projecten en vraagstukken worden de kinderen uitgedaagd om door te zetten, oplossingsgericht te denken en samen te werken. Tijdens deze opdrachten gaan we ook sterk inzetten op het ontwikkelen van de executieve vaardigheden, zoals: plannen, concentratie, zelfbeheersing, flexibiliteit,… Naast spelen en uitdagen staat psycho-educatie heel centraal in onze plusgroepwerking. Met name het leren over zichzelf en het omgaan met hun hoogbegaafdheid, in thema’s als: hooggevoeligheid, emoties, anders zijn, faalangst, perfectionisme,…
 

Hoe is de plusgroep opgebouwd

Onze Mix Kids Plusgroep loopt een heel schooljaar en wordt opgedeeld in drie trimesters, met elk een eigen doel. Voor de herfstvakantie gaan de kinderen nog gewoon naar school. We nemen deze tijd om een gesprek met ouders en met school in te plannen en een individueel plan van aanpak op te maken. Deze tijd kan ook gebruikt worden om school bij te staan in het zoeken naar gepaste verrijkingsmaterialen of advies rond compacten, verrijken en versnellen. Het komende schooljaar hebben we 2 trajecten waar u kunt uit kiezen. En dit in Ingelmunster op donderdag of in Oostende op dinsdag.

 1. Plusgroep Traject

 2. Plugroep Project

In de eerste plaats willen we een plaats bieden waar je kind zich veilig en begrepen voelt en waar hij ontwikkelingsgelijken kan ontmoeten. Veiligheid en rust zijn hierin belangrijke voorwaarden. Tijdens begeleide momenten leren de kinderen elkaar kennen en oefenen ze hun sociale vaardigheden en weerbaarheid. Door middel van opdrachten, gezelschapsspelen, projecten en vraagstukken worden de kinderen uitgedaagd om door te zetten, oplossingsgericht te denken en samen te werken. Tijdens deze opdrachten gaan we ook sterk inzetten op het ontwikkelen van vaardigheden, zoals: plannen, concentratie, zelfbeheersing, flexibiliteit, communicatie, zelfredzaamheid,… Naast spelen en uitdagen staat psycho-educatie heel centraal in onze algemene werking. Met name het leren over zichzelf en het omgaan met hoogbegaafdheid, in thema’s als: hooggevoeligheid, emoties, anders zijn, faalangst, perfectionisme,…

We hebben twee verschillende trajecten, met telkens de focus op het proces die het kind doormaakt. Wat leert het kind, hoe gaat het om met weerstand en uitdaging, hoe wordt er samengewerkt en komen ze tot oplossingen? De inhoudelijke focus is uiteraard verschillend.

Zo hebben we een Plusgroep Traject, waar de focus vooral ligt op het oefenen van vaardigheden op een speelse, uitdagende en leerrijke manier. In ons Plusgroep Project vertrekken we vanuit een onderzoeksvraag, maken we een hypothese en voeren we een onderzoek uit. Waarna we zelf aan de slag gaan en een project uitwerken en voorstellen. Dit krijgt de vorm van een eigen actieplan voor een zelfgekozen goed doel.

Samenwerken.jpg

Zin gekregen om in te schrijven?

Wat houdt het Plusgroep Traject juist in?

In het Plusgroep Traject gaan kinderen heel actief en bewust aan de slag met het oefenen van vaardigheden, in het bijzonder de executieve vaardigheden. Dit zijn zaken als: plannen, organiseren, emotieregulatie, werkgeheugen,… Dit zijn zaken die de meeste kinderen op school leren door het maken van moeilijke opdrachten, het moeten zwoegen en zweten op een huistaak, het moeten plannen van studiemomenten, studievaardigheden trainen enzoverder. Cognitief sterke leerlingen dansen heel vaak door de leerstof en hebben niet het gevoel dat ze op school veel nieuwe dingen leren. De zaken gaan vaak gemakkelijk of met een minieme inspanning, waardoor ze veel van deze vaardigheden niet oefenen. Tijdens het plusgroep traject gaan we hier samen mee aan de slag op een speelse manier. Met creatieve opdrachten en bordspellen ontdekken we wat deze executieve functies precies zijn en gaan we ze leren ontdekken en vooral oefenen op verschillende momenten. Op het einde van de rit hebben ze niet enkel vaardigheden geoefend, maar zijn ze ook communicatief vaardiger en iets beter gewapend als faalangst de hoek om komt kijken. Leuke meenemer, ze leren ook tal van nieuwe bordspellen kennen.

 

Voor wie? kinderen van de lagere school
​Prijs? 995 EUR voor het hele schooljaar
​Data Ingelmunster: Tweewekelijks op donderdag van 9u – 11u45
07/11, 21/11, 05/12, 19/12, 16/01, 30/01, 13/02, 27/02, 13/03, 27/03, 24/04, 08/05

Date Oostende: Tweewekelijks op dinsdag van 9u - 11u45

5/11, 19/11, 03/12, 17/12, 14/01, 28/01, 11/02, 25/02, 11/03, 25/03, 22/04, 06/05

Het Plusgroep Traject kan gecombineerd worden met het Plusgroep Project die in de namiddag doorgaat. Combiprijs: 1 695 EUR voor het hele schooljaar.

Wat houdt het Plusgroep Project juist in?

De kinderen maken in het begin van het traject kennis met een goed doel. Waarna ze een thema kiezen die hen boeit en formuleren ze een onderzoeksvraag en hypothese, hiermee gaan ze projectmatig aan de slag en creëren een actieplan voor een eigen gekozen goed doel. Doorheen het hele traject worden de kinderen begeleid in hun onderzoek en de uitwerking. We leren van en aan elkaar, we leren nieuwe feiten kennen en oefenen op nieuwe vaardigheden. We ontdekken nieuwe materialen en boeiende verhalen van mensen die het écht weten. Het project die ze uitwerken is voldoende uitdagend zodat ze ook kunnen oefenen op doorzetten, angst overwinnen, samenwerken, de juiste woorden vinden,… En dit alles wordt op het einde van het schooljaar afgerond met een schenking aan het gekozen goede doel.

 

Voor wie? kinderen van de lagere school
​Prijs? 995 EUR voor het hele schooljaar
​Data Ingelmunster: Op donderdag van 13u – 15u45
07/11, 21/11, 05/12, 19/12, 16/01, 30/01, 13/02, 27/02, 13/03, 27/03, 24/04, 08/05

Date Oostende: Tweewekelijks op dinsdag van 13u - 15u45

5/11, 19/11, 03/12, 17/12, 14/01, 28/01, 11/02, 25/02, 11/03, 25/03, 22/04, 06/05

Het Plusgroep Project kan gecombineerd worden met het Plusgroep Traject die in de voormiddag doorgaat. Combiprijs: 1 695 EUR voor het hele schooljaar.
​Hoe aanmelden? Stuur een mailtje naar info@mixkids.be

Schrijf je nu al in ...
 • Plusgroep Traject (Oostende)
  Plusgroep Traject (Oostende)
  di 05 nov
  Oostende
  05 nov 2024, 09:00 – 11:45
  05 nov 2024, 09:00 – 11:45
  De kinderen (Lagere school) gaan actief en bewust aan de slag met het oefenen van vaardigheden, in het bijzonder de executieve vaardigheden, aan de hand van opdrachten, bordspellen en uitdagingen.
 • Plusgroep Project (Oostende)
  Plusgroep Project (Oostende)
  di 05 nov
  Oostende
  05 nov 2024, 13:00 – 15:45
  05 nov 2024, 13:00 – 15:45
  De kinderen (Lagere school) kiezen een individueel thema die hen boeit en formuleren een onderzoeksvraag en hypothese, hiermee gaan ze projectmatig aan de slag en creëren een portfolio en eindproduct.
 • Plusgroep Traject (Ingelmunster)
  Plusgroep Traject (Ingelmunster)
  do 07 nov
  Ingelmunster
  07 nov 2024, 09:00
  07 nov 2024, 09:00
  De kinderen (Lagere school) gaan actief en bewust aan de slag met het oefenen van vaardigheden, in het bijzonder de executieve vaardigheden, aan de hand van opdrachten, bordspellen en uitdagingen.
 • Plusgroep Project (Ingelmunster)
  Plusgroep Project (Ingelmunster)
  do 07 nov
  Ingelmunster
  07 nov 2024, 09:00
  07 nov 2024, 09:00
  De kinderen maken in het begin van het traject kennis met een goed doel. Waarna ze een thema kiezen die hen boeit en formuleren ze een onderzoeksvraag en hypothese, hiermee gaan ze projectmatig aan de slag en creëren een actieplan voor een eigen gekozen goed doel.

Junglemaatjes

Sociale en emotionele vaardigheden zijn voor kleuters nog helemaal niet zo evident. Een gemiddelde schooldag zorgt voor heel wat spanning. Spanning die een uitweg zoekt, op school of thuis. Leren tot rust komen, leren omgaan met spanning en grote emoties dan kan al geoefend worden op maat van je kleuter. Junglemaatjes is een methode die kleuters helpt om optimaal tot leren te komen op een speelse manier. De dieren met elk hun talenten en valkuilen, hun typische eigenschappen en herkenbare leefwereld voor het kind, helpen de kleuters bij het creëren van een positief en veilig leerklimaat in de groep en brengen zo meer rust in de groep en in het kind. Gedurende het ganse schooljaar gaan we aan de slag met 6 thema’s die de bouwstenen vormen voor jouw kleuter om uit te groeien tot een evenwichtige volwassene. De Junglemaatjes nemen je kleuter bij de hand en leiden hem stapsgewijs doorheen de belangrijkste thema’s in de kleuterwereld:

- Wat is mijn plekje in de groep? (Groepsvorming)
- Hoe communiceer ik op een aangepaste manier? (Communicatie)
- Hoe ga ik om met overspoelende emoties? (Emoties)
- Samen spelen, hoe doe je dat? (Samen spelen)
- Wat met ruzies? Hoe herstel ik die? (Ruzie en herstel)
- Wat zijn mijn talenten? Hoe leer ik hierop vertrouwen (Zelfbeeld en zelfvertrouwen)

Voor wie? voor kinderen uit de tweede en derde kleuterklas
​Op aanvraag - ook voor in de klas!

Brein_edited.jpg

Mindset traject

Met de focus op durven de grenzen verleggen en uitdaging aangaan. Faalangst overwinnen en perfectionisme bij de hoorns vatten. Ontdekken dat fouten maken net heel leuk kan zijn en zichzelf en elkaar bemoedigen om de eerste stappen in lefland te zetten. Dit alles met heel wat inzichten over onze hersenen en hoe deze werken, wat neuronen zijn, wat ons drijft en hoe we onze emoties kunnen begrijpen, benoemen en ermee om kunnen gaan.

Voor wie? voor kinderen van de lagere school
​Prijs? 995 EUR voor het hele schooljaar

Wanneer: tweewekelijks individueel traject

Op aanvraag - ook in de klas mogelijk!

bottom of page