top of page

vr 18 okt

|

Ingelmunster

Hechting - een interactieve vorming voor professionelen

Weet je ergens wel dat hechting een belangrijk gegeven is in de ontwikkeling van kinderen, maar heb je nood aan een breder kader, die ook heel toepasbaar is? Wil je jouw kennis over hechtingsproblematiek en hechtingsstijlen verruimen? Wens je meer inzicht en concrete tools?

Hechting - een interactieve vorming voor professionelen
Hechting - een interactieve vorming voor professionelen

Tijd en locatie

18 okt 2024, 09:00 – 16:00

Ingelmunster, Oostrozebekestraat 114, 8770 Ingelmunster, België

Over de activiteit

Deze vorming neemt je mee van theorie tot praktijk. We vertrekken van de oorsprong van hechtingstheorieën en verdiepen ons verder in het dynamisch maturationeel model van Dr. P. Crittenden. Zij beschrijft hechtinggsstijlen als strategieën die een impact hebben op het (problematische) gedrag van een kind nu en in de toekomst. We verkennen deze stijlen aan de hand van concrete casussen en verruimen zo ons eigen denken. We bieden heel wat tools aan die je onmiddellijk kan inzetten in het werkveld.

Voor wie dan?

Werk je met kinderen en/of ouders? Of ben je nauw betrokken bij kwetsbare doelgroepen. Herken je die kinderen die soms heel claimend zijn, bepaald storend gedrag stellen, ouders die onverschillig lijken,... Weet je ergens wel dat hechting een belangrijk gegeven is in de ontwikkeling van kinderen, maar heb je nood aan een breder kader, die ook heel toepasbaar is? Wil je jouw kennis over hechtingsproblematiek en hechtingsstijlen verruimen? Wens je meer inzicht en concrete tools?

Dan is deze vorming precies wat je nodig hebt!

Wie geeft de vorming?

Charline, klinisch psycholoog sinds 2006, specialiseerde zich in ‘hechting’. o.a. door het volgen van een opleiding bij Clark Baim, grondlegger van het ‘attachment-base therapeutic interview’. Naast haar eigen praktijkwerk coacht ze ook collega’s en professionals, over hechtinggerelateerde zaken, in het brede werkveld.

Sara, oprichter en bezieler van Mix Kids vzw, ontdekte in haar werk binnen de bijzondere jeugdzorg en op scholen dat hechting vaak een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van kinderen op persoonlijk vlak, op schools presteren, op vriendschappen en relaties opbouwen, op omgaan met gevoelens, met anderen, met plichten, met verwachtingen,... 

Charline en Sara brengen de theorie en praktijk samen tijdens deze tweedaagse vorming zodat ook jij concreet aan de slag kan!

Praktisch

Waar? 

Mix Kids vzw, Oostrozebekestraat 114, Ingelmunster

Wat? Wanneer?

Dag 1: Theorie rond hechtingsproblematiek, casuïstiek, modellen en beeldvorming

Vrijdag 18 oktober 2024, 9u-16u

Dag 2: Toepassing theorie op eigen casuïstiek, ervaringen delen en bespreken aan de hand van de terminologie uit Dag 1, een terugblik op Dag 1

Vrijdag 13 december 2024, 9u-16u

Prijs? 350 EUR

(enkel D1: 200 EUR)

Wat anderen zeggen over deze vorming?

"Ik begrijp nu veel beter waarom sommige kinderen zo lastig gedrag kunnen stellen en hoe mijn reacties dit soms verder kunnen uitlokken"

"Hechting blijft toch een onderschat gegeven in onze job. Ik kan nu zelf veel geduldiger omgaan met bepaalde ouders en kinderen." 

Tickets

  • Vorming Hechting D1&2

    Dit ticket is geldig voor de tweedaagse vorming Hechting voor professionelen

    € 350,00
  • Vorming Hechting D1

    Dit ticket is enkel geldig voor Dag 1 van de vorming "Hechting - een interactieve vorming voor professionelen"

    € 200,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page