top of page

Workshops op maat van uw organisatie

Maatschappelijk relevante thema's in een creatief jasje

Elke organisatie met een hart voor kinderen is van harte welkom bij Mix Kids

Naast de originele activiteiten, workshops en kampen kan jij bij Mix Kids ook terecht voor een workshop op maat van uw organisatie.

Hiervoor kan je kiezen voor een reeds ontwikkelde workshop of je kan een volledige workshop op maat laten uitwerken of samen uitwerken.

De waarden die we vooropstellen bij onze activiteiten stralen ook door in onze workshops op maat.
Dat betekent dat er voor de kinderen tijdens het creatieve speelplezier ook tijd en ruimte is om elk kind persoonlijk te begeleiden, op maat van de individuele behoeften, en al spelend bepaalde vaardigheden bij te brengen of aan te scherpen.

De leeuw in de muis.jpeg

Een verhaal met een activiteit

Een leuk boek met een activiteit op maat.
Deze workshops kunnen zowel online als op locatie georganiseerd worden. De duur kan van 1 – 3 uur afhankelijk van de gekozen samenstelling. De workshops zijn steeds mogelijk en aanpasbaar voor elke leeftijd. Elk verhaal, elk boek biedt mogelijkheden: van prentenboeken en gedichtenbundels tot verhalen, sprookjes en informatieve boeken.

De Leesjury

Aanbod schooljaar '24-'25

De Leesjury is er voor alle kinderen en jongeren die graag lezen, in boeken snuisteren, met taal en woorden bezig zijn, fantaseren en zich inleven in personages. Kortom kinderen die weten dat er nog veel meer werelden verborgen liggen in de bladeren van een goed boek dan deze die we anders waarnemen.

De boeken worden samen gelezen en besproken, maar wat dacht je ervan om net iets meer te doen met het verhaal?

Daarom maakten wij voor groep 1 tot 5 een leuke, creatieve workshop waarbij kinderen hun fantasie mogen laten zegevieren en het verhaal echt kunnen voelen en beleven vanuit de ziel van het boek.

Voor elke groep pikten we er één boek uit (anderen uiteraard ook op aanvraag mogelijk). We gaan samen creëren, praten, lachen en verdiepen.

We gaan op zoek naar de diepere betekenis van het boek en leggen hierbij de link naar de leefwereld en leeftijd van de kinderen en jongeren die meedoen met de Leesjury.

 

Elke workshop duurt één uur en gaat door op je locatie naar keuze. Deze workshops zijn al mogelijk vanaf 225€ (excl. verplaatsing)

Daarbij is sowieso de begeleiding van een gedreven medewerker van Mix Kids voorzien. Als creatief coach en werkzaam met kinderen met verschillende achtergronden en verhalen, verschillende rugzakjes en labels is het mijn passie om kinderen warm te maken voor actuele (en minder actuele) thema’s op het niveau van het kind zelf. Vandaar ook de interesse om net ietsje dieper te duiken in het thema en verhaal en echt te gaan voelen wat dit boek met ons doet.

Nieuwsgierig naar de workshops die we voor dit jaar uitgewerkt hebben, de gekozen boeken per groep zijn:

  • Groep 1: Kleine kraai

  • Groep 2: Aldo en Rino

  • Groep 3: Het bijna helemaal waargebeurde verhaal van Ryan

  • Groep 4: We moeten je iets vertellen

  • Groep 5: De waarschijnlijkheid van alles

"Na onze fijne samenwerking vorig jaar, willen we graag nieuwe workshops inplannen"

- BiB Hooglede -

Een greep uit onze klanten...

Leesjury logo.jpg
fmdo.png
Bib hooglede.jpg
Izegem.png
bib.jpg
Jouw bedrijf.png
bottom of page