top of page

do 29 jun

|

De Praktijk Ingelmunster

Info avond Hoogbegaafd en Bijzonder

Creatieve, hoogbegaafde, snelle denkers zorgen vaak voor een extra uitdaging bij het opvoeden of lesgeven. Wanneer er daarbij nog eens sprake is van een dubbele diagnose kan het voor ouders/leerkrachten bemoedigend zijn te weten dat ze er niet alleen voor staan.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Info avond Hoogbegaafd en Bijzonder
Info avond Hoogbegaafd en Bijzonder

Tijd en locatie

29 jun 2023, 19:00 – 21:00

De Praktijk Ingelmunster, Oostrozebekestraat 114, 8770 Ingelmunster, België

Over de activiteit

Creatieve, hoogbegaafde, snelle denkers zorgen vaak voor een extra uitdaging bij het opvoeden of lesgeven. Wanneer er daarbij nog eens sprake is van een dubbele diagnose kan het voor ouders/leerkrachten bemoedigend zijn te weten dat ze er niet alleen voor staan. Tijdens deze info-avond gaan we dieper in op wat hoogbegaafdheid is en wat het betekent bij kinderen met een extra bijzonderheid zoals AD(H)D, ASS, Leerstoornissen, depressie,… Daarnaast hebben we het ook over de mogelijkheden in onze omgeving al dan niet professioneel om hierin bij te staan.

- Maakt jouw kind grote denkstappen? Stelt het diepgaande vragen, al van heel jonge leeftijd? Lijkt het na elk antwoord een nieuwe waarom-vraag te stellen?

- Is je kind/leerling heel creatief in zijn denken? Lijkt hij de meest originele oplossingen voor ideeën te verzinnen? En lijkt het hierbij vaak alsof leeftijdsgenootjes hem niet begrijpen?

- Heeft hij/zij een wel heel apart gevoel voor humor?

- Heb je de indruk dat je zoon/dochter op school niet hetzelfde presteert als thuis?

- Reageert je kind heftig op dingen die hij als onrechtvaardig beschouwt? Is het moeilijk om het terug ‘goed te maken’ als je een belofte niet bent nagekomen?

- “Hoe kan het dat hij met zo een hoog iq niet eens zijn veters kan strikken?”

- “Als hij zo slim is, waarom kan hij dan niet eens zijn tafels automatiseren?”

Tijdens deze algemene info-avond schetsen we in de eerste plaats een algemeen beeld van het hoogbegaafde kind binnen zijn leeftijdsgroep. Wat zijn kenmerken? Wat zijn pijnpunten? Wat zijn kansen? We staan stil bij de meest voorkomende dubbele bijzonderheden en wat dit specifiek betekent binnen het hoogbegaafdheidsluik. Dit is geen diagnostiek, nog een uitgebreide lezing over deze bijzonderheden. Wel is het een schets van hoe deze bijzonderheden voor extra moeilijkheden kunnen zorgen in het opgroeien en waarom dingen die vanzelfsprekend lijken het vaak niet zijn. Er komen tips aan bod over hoe je met bepaalde veel voorkomende zaken thuis of in de klas kan omgaan.

Deze info-avond is een inleiding tot een aantal meer specifieke workshops en info-momenten. Waarbij we dieper inzoomen op verschillende thema’s zoals: opvoeding, verrijken in de klas, vaardigheden trainen, ontspanning, vriendschappen, autonomie versterken,…

Tickets

  • Deelname info avond

    € 35,00
    +€ 0,88 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page