top of page
278381687_432889621977502_1787608328674005565_n.jpg
De kinderen bij Mix Kids

Voor elk kind een plaatsje

Tijdens onze activiteiten, workshops en vakantiekampen staat de individuele ontwikkeling van het kind centraal. Dat betekent dat er tijdens het creatieve speelplezier ook tijd en ruimte is om elk kind persoonlijk te begeleiden, op maat van de individuele behoeften, en al spelend bepaalde vaardigheden bij te brengen of aan te scherpen. Dat betekent dat elk kind dat baat heeft bij een individuele aanpak bij Mix Kids op zijn eigen tempo en in zijn eigen beleving kan ontdekken, spelen en leren: Kinderen met autisme, Hoogbegaafde kinderen, Hoogsensitieve kinderen, Kinderen met faalangst, Kinderen met een laag zelfbeeld, Kinderen met weinig zelfvertrouwen, Kinderen met een sociale angststoornis, Verlegen kinderen, …

Door de kleine groepen, kunnen we voldoende aandacht aan elk kind geven. Hierdoor is Mix Kids ideaal voor kinderen die zich op hun best voelen in een huiselijke omgeving en familiale sfeer.

Bij Mix Kids houden we rekening met de individuele noden van elk kind in de groep en krijgt elk kamp een specifiek achterliggende thematiek. Zo werken we tijdens een dierenkamp, bijvoorbeeld, aan de interactie en omgang met elkaar, gebaseerd op het model van de Axenroos.  Bijgevolg schuilt er achter elke activiteit een onderliggend doel dat door ons team op voorhand wordt bepaald: creativiteit stimuleren, samenwerking bevorderen, motiveren om hulp te vragen…

Er wordt ook tijd voorzien om een persoonlijk praatje te maken wanneer je kind wordt opgehaald. Zo weet je hoe de dag van je kind is verlopen. Je kan de activiteiten ook volgen op Facebook.

Bij Mix Kids gebruiken we enkele technieken en gerichte activiteiten die we als hulpmiddel inzetten om de kinderen te laten groeien:

  • In het begin van het kamp worden heel wat hulpmiddelen geïntroduceerd, waarvan de kinderen zelf ontdekken wat ze kunnen gebruiken en wat niet: visualisaties, emotiemeter, rustig hoekje, vaste plaats…

  • Onze knuffel en spreekmascotte ‘Babbelbes’ of ‘Spreekmakie’ zorgt ervoor dat elk kind aan het woord komt

  • Werken we rond persoonlijke groei? Fixie en Growie staan symbool voor de vaste en de groeimindset met als slogan ‘Ik kan dat NOG niet’.

  • De kinderen gaan op zoek naar hun eigen en elkaars talenten aan de hand van talentenkaarten.

  • De kinderen leren constructief omgaan met conflicten.

  • Binnen de groepsactiviteiten krijgt elke individuele sterkte een plaats (vb. ruimtelijk inzicht, esthetiek, sportiviteit, rekenen, handigheid, humor…)

  • We werken met een gestructureerde en gevisualiseerde dag- en weekplanning.

  • De kinderen krijgen de kans om te leren kiezen.

  • We werken niet met standaard voorbeelden: zo stimuleren we de eigen creativiteit.

Tijdens de kleuterkampen staan we ook nog meer stil bij bepaalde vaardigheden zoals bewegen, fijne motoriek, gevoelens benoemen, linken leggen, spelend leren en zelfredzaamheid.

Pestgedrag wordt tegen gegaan, als er toch word gepest word dat onmiddellijk aangepakt en wordt er samen naar een oplossing gezocht. het is er 'verplicht' dat iedereen zich goed voelt.

Joren (13)

278358420_431495252116939_59062551470310095_n.jpg
bottom of page